Home » Werken bij » MDFT Therapeut

MDFT-Therapeut

28 tot 36 uur

 

Als MDFT therapeut werken in een multidisciplinaire setting en echt stappen zetten? Is dit jou op het lijf geschreven? Kom met ons in contact voor deze zeer boeiende functie.

 

MDFT is er voor jongeren tussen de 12 en de 23 en hun gezinnen, waar vaak meervoudig probleemgedrag voorkomt. Denk aan ruzies thuis, agressie, schoolverzuim of misschien verslavingsproblematiek.

Memo is per 1 september gestart met een MDFT team. Om ons  MDFT team verder te vormen willen we het team uitbreiden met een extra therapeut. Voor de functie van MDFT therapeut is het noodzakelijk om de MDFT-opleiding reeds gevolgd te hebben of de 1 jarige opleiding te gaan volgen. In het laatste geval krijg je interventies aangereikt om gezinnen met complexe, meervoudige, systemische problematiek te behandelen. De focus van MDFT ligt op het verbeteren van de onderlinge band tussen ouder(s) en jongere.

Wat ga jij doen? 

Een MDFT therapeut werkt in drie fases, waarin in de eerste fase de focus ligt op het vergroten van de motivatie en het erkennen van de stress en de wanhoop met betrekking tot de huidige situatie. Er worden daarnaast verwachtingen voor de toekomst gecreëerd.

De bestaande gezinspatronen die in de eerste fase vastgesteld zijn, worden in de tweede fase behandeld. In de derde fase zullen de nieuw aangeleerde vaardigheden verstevigd worden. De MDFT therapeut werkt in een team en wordt inhoudelijk gesuperviseerd door een aan het team verbonden MDFT-supervisor. MDFT vergroot die motivatie door het erkennen van stress en wanhoop en door het creëren van positieve verwachtingen.
Gewerkt wordt met het principe van therapeutische alliantie met de jongere, met de ouders, het gezin en met systemen buiten het gezin.
Inzet van de interventies zijn het gelijktijdig bereiken van verbetering in de diverse domeinen.
 
Het doel van de functie is het toepassen van MDFT bij jongeren en hun ouder(s). Om probleemgedrag van de jongere van diverse aard zoals delinquentie en verslavingsproblematiek, te laten verdwijnen of afnemen en de persoonlijke ontwikkeling weer verder gaat. De MDFT therapeut werkt op vier verschillende domeinen (jongere, ouder(s), gezin, omgeving) en treedt proactief naar buiten. De therapeut neemt actief deel aan intervisie en supervisie.

Wat wij van jou verwachten 

We zoeken een therapeut omdat er steeds meer vraag naar deze familietherapie komt. De vacature wordt zowel intern als extern uitgezet. Wij vragen:            

  • Een met succes afgeronde opleiding tot MDFT-therapeut

Of, indien je niet in het bezit daarvan bent, de bereidheid deze te volgen. Dan zijn de vereisten;

  • een diploma vanaf HBO niveau zoals Social Work/SPH, MWD of vergelijkbaar
  • meer dan 5 jaar hulpverlenerservaring in het werken met mensen/jongeren met (ernstige) gedragsproblemen of sociaal emotionele problemen;
  • ervaring in het werken met een systeemgerichte benadering;
  • een rijbewijs en auto (reiskosten worden vergoed);
  • bereid zijn om buiten kantoortijden te werken.

 

De persoonlijkheid van de nieuwe collega kenmerkt zich door initiatief kunnen nemen, niet bang zijn om stil te staan bij emoties, een praktische houding plus aanpak hebben en optimistisch ingesteld zijn. Collegiaal, werken in teamverband.

 

Wat wij jou bieden 

Memo biedt een contract voor 28 tot 36 uur per week.

Het salaris is ingeschaald conform de CAO. Afhankelijk van ervaring zal de functie, na certificering, ingeschaald worden in functiegroep 60.