stageplaats

HBO of MBO Social Work/Pedagogiek
(studiejaar 2022/2023)Zoek jij een derdejaars stage voor de HBO opleiding Social Work of pedagogiek? En lijkt het je leuk om stage te lopen in de sector jeugd/GGZ? Lees dan snel wat wij jou te bieden hebben!

 

Wie zijn wij?

Praktijk Memo is een kleinschalige instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg (ggz). Met een breed aanbod - alles onder één dak - en de combinatie van zorg aan kinderen, jeugd en volwassenen beschikken we over multidisciplinaire expertise voor de behandeling en begeleiding van psychiatrische stoornissen en (complexe) relatie-, gezins- en opvoedingsproblemen.

 

Wat bieden we je?

Binnen Praktijk Memo bieden we een ontzettend diverse en leerzame stageplaats aan. Je bent werkzaam op de locatie Arbeidstraining, Dagbesteding en Onderwijsbegeleiding, waarbij we ons inzetten voor jongeren/ (jong)volwassenen in de leeftijd van 12 - 60 jaar die zijn: vastgelopen binnen onderwijs- en/of werktraject, en/of geen zinvolle, gezonde en dagelijkse routine hebben en/of waardoor de ontwikkeling naar zelfredzaamheid en/of participatie stagneert.

 

Daarnaast ben je werkzaam op de jeugd begeleidingsgroepen. Hierbij bieden we een divers aanbod van:

  • Woensdagmiddag groep: Deze middag wordt er een sport- en spelactiviteit, creatieve activiteit en dierenverzorging aangeboden.

  • Weekendgroepen: Tijdens deze groepen wordt er zowel in de ochtend als in de middag een activiteit aangeboden. In het even weekend bieden we logeermogelijkheden aan voor de kinderen met een logeerindicatie.

  • Kookgroepen: Eén groep is in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. De andere groep is in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. De groep is bedoeld om de sociale vaardigheden van de jongeren te vergroten. Dit wordt gedaan middels koken en een aanvullende, wisselende activiteit.

  • Je gaat met ambulante begeleiders op pad. Hierbij ondersteun je cliënten en/of gezinnen met psychiatrische stoornissen en (complexe) relatie-, gezins- en opvoedingsproblemen.

 

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan zo spoedig mogelijk jouw CV en motivatie door naar: personeelszaken@praktijkmemo.nl